Jokainen vaalennetut hiukset omaava varmasti tietää sen taistelun, mitä pitää käydä säilyttääkseen värin kirkkaana ja kauniina. Mitä vaaleammat hiukset, sen helpommin niissä näkyy pienetkin vivahdevaihtelut. Itse sanoisin, että vaaleiden hiusten sävyn ylläpito on verrattavissa pastellivärien ylläpitoon; vaatii työtä lähes jokaisen hiustenpesun yhteydessä. Kauniin vaalean hiusvärin saavuttaminen on usein ison työn takana, joten väristä kannattaa ehdottomasti pitää huolta myös kotioloissa. Mikään sävyte ei pysy hiuksessa ikuisuuksia ja vaalennuksen jälkeinen hiuksen kellertävyys on aina läsnä. Ihan aina. Keltaisuuden täydellinen hävittäminen hiuksesta on lähes mahdotonta ainakin, mikäli halutaan pitää hius ehjänä. Kuitenkin hyvällä kotihoidolla keltaisuus saadaan piiloon, väri pidettyä kirkkaana ja hius pehmeänä ja kiiltävänä. Tässä tulevatkin mun 3 parasta vinkkiä vaaleille hiuksille!

Syväpuhdista

Vaalennettu hius on useimmiten käsittelemätöntä tai tummaksi värjättyä hiusta huokoisempi. Tämän vuoksi hiukseen kertyy helpommin epäpuhtauksia. Ilmansaasteet, muotoilutuotteet ja hanaveden mineraalit tarrautuvat hiukseen ja tekevät siitä helposti tummemman ja sameamman näköisen. Epäpuhtauksien lisäksi liika pigmenttituotteiden käyttö voi näkyä värissä tunkkaisuuten ja sameutena, vaalean kirkkaus ikään kuin katoaa ajan kanssa. Tähän hyvän avun saa syväpuhdistamalla hiukset säännöllisesti. Tavallinenkin syväpuhdistava shampoo sopii oikein hyvin, mutta vielä parempi vaihtoehto on shampoo, mikä puhdistaa hiuksista myös mineraaleja. Esimerkiksi KMS Deep Cleansing shampoo pesee hiukset hyvin puhtaaksi ja poistaa hiuksesta mineraalikertymiä kuivattamatta niitä liikaa. Pesuväli syväputsarilla on yksilöllinen ja riippuu totutusta pesuvälistä sekä tietysti siitä, kuinka paljon tulee käytettyä muotoilutuotteita. Mitään yleispätevää määrää syväpuhdistukselle per viikko tai kuukausi ei voi sanoa, vaan kannattaa kysyä sopivaa käyttötapaa hiuksesi ja muotoilutottumuksesi tuntevalta kampaajalta.

Hoida

Vaalennettu hius tarvitsee ekstrahoitoa. Vaalennuskäsittelyt ovat hiuksen rakenteen kannalta rankimpia käsittelyitä, joten hoitotuotteet kannattaa valita sen mukaan. Suosittelen vaalennetulle hiukselle säännöllistä rakennepaikkaavien tuotteiden käyttöä kosteuttavien lisäksi. Rikki mennyttä hiuksen rakennetta ei saada korjattua, mutta rakennepaikkaavien tuotteiden proteiinit vahvistavat hiusta, jolloin hius pysyy joustavampana eikä se katkeile niin helposti. Säännöllinen tehohoidon käyttö ja riitävän maltilliset pesuvälit auttavat hiusta pysymään paremmassa kunnossa. Yleensäottaen en suosittele vaalennetun hiuksen päivittäistä pesemistä, vaan 2-4 kertaa viikossa. Kerasilk Reconstruct rakennepaikkaava tehohoito on loistava tapa vahvistaa hiusrakennetta kotona. Sen sisältämä silkkiproteiini sekä nestemäinen keratiini vahvistavat hiusta, mutta myös silottavat ja antavat huikean kiillon. Rakennepaikkaavia ainesosia löytyy myös useasta hiukseen jätettävästä hoitoaineesta ja näistä varsinkin voidemaiset antavat vaalennetulle hiukselle ihanaa pehmeyttä.

Ylläpidä

Yksi tästä blondien pyhästä kolminaisuudesta on tietysti pigmenttiset hoitoaineet ja shampoot. Shampoon tai hoidon sävyn määrittää se, millaista vivahdetta haluat hiuksissasi ylläpitää. Lisäksi koulun kuvistunneilta tuttu väriympyrä kannattaa ottaa avuksi: jos hiuksissa on paljon keltaisuutta ja sitä pesee kovin sinisellä hopeashampoolla, mitä tapahtuu? Keltainen + sininen = vihreä. Shampoon sävyllä on siis huomattavan suuri merkitys hiusvärin ylläpidossa. Itse olen jo pitkään suosinut kahden sävyistä shampoota vaalean ylläpidossa. Vuorottelu sinisemmällä ja violetimmalla/punertavalla hopeashampoolla saa säännöllisen syväpuhdistuksen kanssa aikaan kaikkein puhtaimman ja kirkkaimman vaalean. Yksi loistava keino häivyttää sameaa vihertävää sävyä on sekoittaa tippa pinkkiä hoitoainetta normaalin hoitoaineesi sekaan, koska väriympyrää muistellessa saatat huomata, että vihreän vastaväri on punainen. Joskus hiuksen samea sävy saattaa johtua myös pigmenttituotteiden liikakäytöstä. Jos tavoitteena on puhdas, kirkas vaalea, ei tujua hopeashampoota kannata käyttää joka pesussa. Osa shampoista on miedompipigmenttisiä, jolloin ne sopivat jatkuvaan käyttöön (esim. KMS Blonde shampoo), mutta voimakkaimmat kannattaa säästää käyttöön vain silloin, kun väri kaipaa viilausta. Tämä sävyn ylläpito onkin yksi haastavimmista osuuksista vaaleiden hiusten hoidossa, mutta kun löytää sopivan kombon omalle hiukselle, jatko onkin helpompaa. Tähän erityisesti kannattaa pyytää tarkat vinkit omalta kampaajalta!

Huh, kuulostaako rakettitieteeltä? Sitä se ei ole, kun käännyt vaaleat hiusvärit taitavan kampaajan puoleen. Meiltä löytyy tuhat ja yksi hyvää niksiä, joilla saat pidettyä vaalean hiuksen upeana ja raikkaana. Just sulle räätälöity kotihoito-ohje pitää hiusvärisi täydellisenä myös kampaampokäyntien välillä. Tässä oli mun 3 parasta vinkkiä vaaleille hiuksille, toivottavasti näistä oli sulle apua!

Anni Jää

Hius- ja meikkitaiteilija

Olen valmistunut parturi-kampaajaksi 2011. Loihtijana 12/2011 alkaen.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Loihditut tunnit

Loihditut tunnit ovat taas täällä! Vielä 25.-31.10. ajan on voimassa Loihditut tunnit aina arkisin klo 14:00 asti. Loihditut tunnit ovat Loihtimon oma ”happy hour”. Tällä kerralla tarjoamme palvelusta -20% edun. Saat sen näyttämällä alla olevaa kuvaa. Varaa aikasi heti Etua ei voi yhdistää muihin etuihin. Tarjous ei koske hiustenpidennyksiä, hääkampauksia- ja meikkejä tai niiden koeversioita, […]

Lue artikkeli

Loihtimo on ehdolla Vuoden Hääyritykseksi 2019!

Saimme muutama päivä sitten aika mielettömän sähköpostiviestin: Posti toi viestin, että Loihtimo on ehdolla Vuoden Hääyritykseksi 2019! Kuinka mieletöntä?! Tämä on meille suuri kunnia, mutta vieläkin upeampaa olisi kisan voitto… Tässä kohtaa tarvitsemmekin teidän apuanne. Kisan äänestys on käynnissä tämän viikon sunnuntaihin 12.1. klo 16 saakka. Olisimme kiitollisia, mikäli käytät hetken ja klikkaat postauksen lopussa […]

Lue artikkeli