Törmäsin vajaa kaksi kuukautta sitten asiaan, joka vaikutti alkuun isolta yllätykseltä ja en oikein ollut heti varma, koituuko se Loihtimolle ongelmaksi. Sain kuulla, että on olemassa tytöt nimeltä Elina ja Sofia, joilla on sama slogan kuin meillä ”Uskalla olla upea!”.

Ketä ovat Elina ja Sofia?

  • Suomen ykkös lapsitubettajat
  • 125t tilaajaa Youtubessa (Elina Sofia)
  • 30t seuraaja Instagramissa (@elinasofiaofficial)
  • Kirjat: Kaikki on mahdollista ja Rohkeasti sinä
  • He ovat Frozen 2 elokuvan ääninäyttelijöitä

”Uskalla olla upea” on ollut Loihtimon sloganina suunnilleen vuodesta 2012 lähtien ja sen ympärille on rakennettu Loihtimon brändiä koko tämä aika. Loihtimon sanoma tämän takana on, että jokainen saa olla tai tulla juuri sellaiseksi kuin on. Teemme ulkoisia muutoksia, jotka tuovat ihmisten sisäistä maailmaa näkyviin ja ne myös tuntuvat ihmisillä sisäisesti – tunnetiloina, itsensä hemmotteluna sekä käyttäytymisenä. Loihtimon palveluiden pääasiallinen käyttäjäryhmä on noin 25-55-vuotiaat naiset. Silti palveluistamme löytyy varmasti jotain jokaiselle ilman minkäänlaista kategoriointia.

Hämmästyksestä eteenpäin

Miten siinä sitten kävikään, kun Elina ja Sofia saivat tietää samasta sloganista? He olivat vähintään yhtä hämmästyneitä kuin mekin. He eivät tienneet entuudestaan meistä, emmekä me heistä. Elina ja Sofia olivat käyttäneet ”Uskalla olla upeaa” useamman vuoden. Heillä löytyy slogania kantava oma merch, josta on tilattavissa paitaa, hupparia ja kangaskassi. Rohkeasti sinä-kirjan takakannessa lukee yhtälailla ”Uskalla olla upea”. Juttelin hetken tyttöjen äidin Auran kanssa asioista ja lopulta huomasimme, että meillähän on varsin samoja ajatuksia brändien taustoilla. Olisi myös hölmöä, jos toinen kieltäisi toiselta sloganin käytön, sillä tahdomme erityisesti kannustaa kaikkia olemaan upeita. Se kannustus ei onnistu kieltämällä, ettei toinen saisi olla upea. Päädyimme yhteisymmärryksessä siihen, että molemmat saavat käyttää slogania ja voimme tehdä yhteistyötä.

Puheluiden ja viestittelyn jälkeen päätimme tavata toisemme ja tämä tapahtui ensimmäisen kerran Loihtimolla äitienpäivää edeltävänä lauantaina. Keskisuomalainen kiinnostui tarinastamme ja tuli samalla kertaa haastattelemaan meitä lehteen. Juttu julkaistiin 15.5. lehteen painettuna ja nettiversiona.

Tarkoitus

Miten huikeita kohtaamistarinoita elämä järjestääkään? Olen edelleen ymmälläni, mutta ehdottomasti sitä mieltä, että tässä on olemassa syvempi tarkotus. Tapasimme toisemme syystä ja fanitan ehdottomasti monia asioita siinä, mitä Elina ja Sofia tekevät. He näyttävät valtavan hienoa esimerkkiä seuraajilleen ja piristävät tämän maan lasten arkea videoillaan. Tämän lisäksi he hoitavat somea sillä tavalla, että moni yrittäjä saisi ottaa heistä mallia. Aikuiset voivat oppia lapsilta.

Kuva 2. ottanut By Emmi/Emmi Virtanen
Kuva 3. Keskisuomalainen 15.5.2021

Maiju Qju

Hius- ja meikkitaiteilija, pukeutumisneuvoja, stailisti

Valmistuin parturi-kampaajaksi 2004, pukeutumisneuvojaksi 2016. Olen perustanut Loihtimon 08/2011.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Kiia tuli Loihtimolle

Meidän kaikkien iloksi saan ilmoittaa, että 3. vuoden hiusalan opiskelija Kiia saapui Loihtimolle suorittamaan harjoitteluaan. Kiian työt on saatavilla -50% aikakuluista*. Huomaathan, että harjoittelija tekee erittäin huolella ja kaipaa enemmän työaikaa kuin Loihtija. Kaikkien hiuksien hipsutuksesta nauttivien unelma! *Aikakulu lasketaan siitä, mitä normaalisti Loihtijalla, eli ammattilaisella kuluisi aikaa kyseiseen työhön. Kyseessä ei ole se, paljonko […]

Lue artikkeli

Uudistunut liikkeen yleisilme

Talvi on jo kääntymässä kevääseen ja liikkeemme on uudistanut väri- ja myyntitoimittajan Golwellista KC:lle. Nyt on värisarjoina kotimaiset Optima ja Luxima. Lisäksi myyntituotteina olemme ottaneet Four Reasons, Paul Mitchell sekä Joico. Tuotteista löytyy niin käsiteltyjen hiusten kun käsittelemättömien hiusten  hoitotuotteita. Laajasti tuotteita hiusten muotoiluun. Lisäksi lapsille ja miehille suunattuja pesu ja hoitotuotteita. Miehille myös partavaahto! […]

Lue artikkeli